Korg Opsix MK II

Digitální syntezátor, 37 kláves s dynamikou úderu a puštění, generování zvuku pomocí Altered FM syntézy, max. polyfonie 64 hlasů.

Cena s DPH 16 790 Kč
Cena bez DPH 13 876 Kč

Nové
Na objednávku

KROPSIXMK2

  • Zaslat dotaz na dostupnost
  • Zaslat dotaz na dostupnost

    Korg Opsix MK II

    Korg Opsix MK II

    Digitální syntezátor, 37 kláves s dynamikou úderu a puštění, generování zvuku pomocí Altered FM syntézy, max. polyfonie 64 hlasů.

    Příjemce :

    * Povinné

    Více informací

    Korg Opsix MK II

    Opsix mkII je digitální syntezátor jako žádný jiný. Vychází z původního modelu opsix, polyfonie se však zdvojnásobila na působivých 64 hlasů! Výsledkem je vynikající výkon s precizní kontrolou nad všemi parametry formování zvuku.

    Díky mixu jeho operátorů se FM syntéza stala poprvé mimořádně dostupnou, srozumitelnou a intuitivně ovládatelnou. S dodatečnými možnostmi syntézy a programování nabídl opsix mimořádně efektivní pracovní postup na vytváření jedinečných zvuků.

    Opsix mkII je rovněž plně kompatibilní se zvuky původního opsix, opsix SE a softwarem opsix native, stejně jako s mnoha zvukovými knihovnami opsix mkII od třetích stran.

    Opsix mkII má 64 hlasů, což je dvakrát více než 32 hlasů původní verze. To umožňuje rozsáhlé zvukové experimenty bez obav z náhlého vypadnutí hlasů. Kromě toho je sekce mixu operátorů, která je jedním z nejdůležitějších prvků koncepce ovládání opsix mkII, v nové, zelené barvě.

    Srdcem každého zvuku v opsix mkII je jedinečný mix operátorů – snadno pochopitelná kombinace šesti faderů a knobů, které vás zvou na cestu objevování zvuků. Každý ze šesti partů je podsvícený a poskytuje vizuální zpětnou vazbu o své aktuální funkci prostřednictvím příslušné barvy: zvukové signály se rozsvítí červeně, zatímco modulátory jsou indikovány modrým podsvícením. Změnou nastavení těchto ovládacích prvků lze v okamžiku změnit aktuální zvuk, což může poskytnout závan čerstvého vzduchu vašim hudebním nápadům. Tento jednoduchý a srozumitelný pracovní postup je to, co dělá opsix mkII tak výjimečným – samozřejmě kromě jeho výjimečných zvuků.

    Ať už si chcete přizpůsobit předpřipravený preset podle vlastních představ, anebo vytvořit vlastní zvuky od začátku, šest flexibilních ovládacích prvků na zadávání dat vám nabízí mimořádně rychlý přístup ke všem důležitým parametrům. Bez problémů spolupracují s příslušným zobrazením na velkém OLED displeji, abyste měli vždy dokonalý přehled, a tím i neomezený, kreativní pracovní postup. V kombinaci s mixem oparátorů se tvorba nových zvuků stává dětskou hrou - a je skvělou zábavou!

    Vyberte si ze široké nabídky filtrů v analogovém stylu, jako jsou například radikální lowpass a highpass filtry KORG MS-20 nebo výkonný, ale sametově hladký lowpass filtr Polysix, který dodá vašemu zvuku nádherný vintage charakter. K dispozici jsou i rezonanční dvoupólové a čtyřpólové lowpass, highpass, pásmové a dokonce i pásmo odstraňující filtry.

    Je tu i zabudovaný spektrální analyzátor a klasický osciloskop na displeji pro přímou vizuální zpětnou vazbu při tvorbě zvuků.

    Šest typů syntézy v jednom nástroji

    Základní princip opsix mkII se nedá popsat jiným slovem než "rozmáchlý". Protože umožňuje uspořádání a modulaci vlnových průběhů téměř nekonečným množstvím způsobů, je pro opsix mkII jednoduché vytvářet zvuky různými formami syntézy:

    Subtraktivní syntéza: Jednotlivé složky zvuku se selektivně odstraňují, aby se vytvořil požadovaný nový zvuk. Tato forma syntézy je nejpoužívanější. Opsix mkII nabízí pro tento účel až šest obálek a různé modely filtrů, pomocí kterých lze vytvořit nespočetné množství klasických i inovativních zvuků.

    Semi-modulární syntéza: Přetrasováním signálové cesty ke změně zvuku. Výběrem různých algoritmů se výrazně mění základní charakter výstupního zvuku. A co je na tom nejlepší: nepotřebujete na to jediný patch kabel!

    Analogová modulace: Díky analogovému ovládání a velkému množství vrstvitelných průběhů můžete v okamžiku přejít z digitálního světa do analogového a zpět. Vytvářejte ultra hluboké basy, brilantní sóla, teplé zvuky ploch, klasické vintage dechové zvuky a, a, a, a...

    Waveshaping: Přidávání záměrně vytvořeného zkreslení do vlnových průběhů s cílem generovat agresivní tóny, které mohou být harmonické i disharmonické. Tímto způsobem lze vytvořit obzvlášť ostré a kousavé zvuky, které mají velký charakter.

    Aditivní syntéza: Klíčem k vytvoření široké škály harmonických, disonantních a vzrušujících zvuků je vrstvení vlnových průběhů na sebe, a současné míchání jejich harmonických složek. Díky šesti dostupným operátorům je možné pokrýt celou sekci FM. Vydejte se na cestu časem za ikonickými zvuky syntezátorů, které několik desítek let psaly hudební historii.

    Klasická FM syntéza: V neposlední řadě velmi flexibilní a výkonná architektura opsix mkII nabízí skutečnou FM syntézu se šesti operátory. Díky tomu snadno a autenticky reprodukuje legendární charakteristické zvuky, které bylo slyšet na nespočetných hitových produkcích od 80. let až po současnost - a to s výrazně vyšší polyfonií, než mají jiné samostatné FM syntetizátory, které jsou dnes k dispozici!

    To, co začalo myšlenkou vdechnout nový život klasické formě syntézy, se rychle vyvinulo úplně jiným směrem. Základem generování zvuku opsix mkII je FM, ale tím podobnost s touto formou syntézy končí. Architektura Altered FM přináší obrovské spektrum zvuků, které je univerzálnější než téměř jakákoli jiná forma syntézy před ní. Díky dodatečným vlnovým průběhům, filtrům, waveshaperům, efektům, LFO, obálkám, modulacím a dalším prvkům je možné realizovat téměř nekonečné množství nových, nikdy dříve neslyšených zvuků.

    Výkonné efektové procesory

    Opsix mkII nabízí tři efektové bloky, které lze používat současně, a každý z nich je vybaven 30 efekty s vysokým rozlišením. S nimi můžete snadno dál vylepšovat vlastní zvuky a posouvat je na úplně novou úroveň. Pestrý výběr efektů nabízí směs důležitých standardních efektů, jako jsou chorus, phaser, delay a kompresor, ale i specializovanějších zástupců svého druhu, například zvukotvorné shimmer reverby studiové kvality, které vašim zvukům otevírají úplně nové dimenze.

    Flexibilní modulační matice

    Možnosti modulace, které opsix mkII nabízí, doslova překračují hranice. Se šesti různými režimy operátorů a 40 presetovými algoritmy, plus možností vytvářet vlastní algoritmy, nabízí opsix mkII téměř nevyčerpatelný arzenál zvukových nástrojů.

    Syntézu opsix mkII dále podporují procesory na konci signálového řetězce. Sekce MOD pracuje nezávisle na šesti operátorech a poskytuje tři obálky, tři LFO a dvanáct virtuálních patchů pro obrovské možnosti propojování. S touto výbavou můžete v okamžiku vytvořit rozsáhlé modulace pro zvlněné hudební krajiny, anebo zvuky s výrazně rytmickým charakterem.

    Náhoda hraje ve váš prospěch

    Šikovná funkce náhodnosti může poskytnout zvláštní inspiraci. Jednoduchým stisknutím tlačítka se symbolem hrací kostky se zvukové parametry syntezátoru doslova "náhodně promíchají", čímž vznikají úplně nové, jedinečné zvuky. Tato funkce náhodnosti se dá aplikovat na všechny parametry současně, anebo jen na operátory, algoritmus anebo uloženou sekvenci.

    Tímto způsobem mohou "malé šťastné náhody" vytvořit fantastické nové zvuky, anebo poskytnout užitečný základ pro další úpravu zvuku.

    Software opsix Librarian umožňuje počítačovou správu zvuků na opsix mkII připojením přes USB, stejně jako přenos jednotlivých zvukových dat mezi opsix mkII a připojeným počítačem.

    Opsix mkII se dodává s výběrem různého hudebního softwaru, včetně Ozone Elements od iZotope, který vám umožní masterovat vlastní skladby pomocí umělé inteligence, zkušebního předplatné softwaru na výuku hry na klavír Skoove, a softwarových nástrojů od KORGu a dalších výrobců.

    Jinými slovy, ve chvíli, kdy držíte v rukou tento nástroj, máte k dispozici i všestranný výběr softwarových produktů, které vám pomohou posunout vaši hudbu na vyšší úroveň.

    Vlastnosti

    • Typ klaviatury: 37 kláves (s dynamikou úderu a puštění)
    • Systém generování zvuku: Altered FM syntéza
    • Maximální polyfonie: 64 hlasů (může se měnit dle nastavení.)
    • Struktura: 6 operátorů, 1 filtr, 3 EG, 3 LFO, 3 efekty, krokový sekvencer, arpegiátor
    • Algoritmy: 40 presetů + uživatelský algoritmus (zvlášť pro každý program)
    • Operátory: 6 režimů (FM, Ring Mod., Filter, Filter FM, Wave Folder, Effect)
    • Vlnové průběhy oscilátorů: 23 vlnových průběhů (Sine, Sine 12bit, Sine 8bit, Triangle, Saw, Saw HD, Square, Square HD, Additive Saw3, Additive Sqr3, Additive Tri3, Additive 12345, Additive 1+2, Additive 1+3, Additive 1+4, Additive 1+5, Additive 1+6, Additive 1+7, Additive 1+8, Noise S/H, Noise White, Noise Pink, Noise Blue)
    • Filtr: 11 typů (LPF 12, LPF 24, LPF MS-20, LPF POLY6, HPF 12, HPF 24, HPF MS-20, BPF 6, BPF 12, BRF 6, BRF 12)
    • Generátor obálky: ADSR
    • LFO: 23 vlnových průběhů (Triangle, Saw Down, Saw Up, Square, Sine, Sample&Hold, Guitar, Exp.Triangle, Exp.Saw Down, Exp.Saw Up, Step4 Triangle, Step6 Triangle, Step4 Saw Down, Step6 Saw Down, StepRnd:Time, Triangle+, Saw Down +, Saw Up +, Square +)
    • Virtuální Patch: 12 směřování
    • Efekty: 30 typů (Chorus, Unison Ensemble, Phaser, Phaser (BPM) , Auto Pan, Auto Pan (BPM), Flanger, Flanger (BPM) , Rotary Speaker, Auto Wah, Exciter, Enhancer, LFO Filter, 3-Band EQ, Distortion, Guitar Amp, Decimator, Grain Shifter, Master Limiter, Compressor, Delay, Delay (BPM) , Autopan Dly, Autopan Dly (BPM), Tape Echo, Tape Echo (BPM) , Early Reflection, Reverb, Shimmer Reverb, Spring Reverb) x 3
    • Sekvencer: Krokový sekvencer (až 16 kroků, až 6 not v kroku)
    • Motion Sequencer (až 6 lanes)
    • Arpegiátor: 7 patternů (MANUAL, UP, DOWN, ALT1, ALT2, RANDOM, TRIGGER) fault)
    • Počet programů: 500 (250 presetových programů a 250 uživatelských programů)
    • FAVORITE: 64 (16 Slotů x 4 Banky)
    • Ovládače: MODULATION kolečko, PITCH kolečko, RATIO OP 1–6 knoby, LEVEL OP 1–6 slidery, DATA ENTRY A–F knoby
    • Vstupy/výstupy: Sluchátka (6.3 mm stereo jack), OUTPUT L/MONO a R (vyvážené 6,3 mm TRS jacky), DAMPER (6.3 mm jack, half-damper není podporován), MIDI IN a OUT konektory, USB B port
    • Napájení: Adaptér (12 V)
    • Spotřeba energie: 5 W
    • Rozměry (š x h x v): 565 × 338 × 90 mm
    • Hmotnost: 2.9 kg
    • Součást balení: Napájecí adaptér, příručka pro rychlý začátek

    Recenze

    Napsat recenzi

    Korg Opsix MK II

    Korg Opsix MK II

    Digitální syntezátor, 37 kláves s dynamikou úderu a puštění, generování zvuku pomocí Altered FM syntézy, max. polyfonie 64 hlasů.

    Video

    Video

    30 dalších produktů ve stejné kategorii: