Korg Monologue Black

Plně programovatelný monofonní analogový syntezátor s 25 klávesami a originálním zvukem. Zcela nové filtry, modulace, drive a LFO dokáží generovat neuvěřitelné basy nebo sólové zvuky. Podstatně rozšířeny byly také možnosti sekvenceru, který umožňuje intuitivnější a přesto komplexní editaci.

Cena s DPH 7 350 Kč
Cena bez DPH 6 074 Kč

Další varianty

Na externím skladu. Odesíláme do 3 dnů.

KRMONOLOGBK

  • Zaslat dotaz na dostupnost
  • Zaslat dotaz na dostupnost

    Korg Monologue Black

    Korg Monologue Black

    Plně programovatelný monofonní analogový syntezátor s 25 klávesami a originálním zvukem. Zcela nové filtry, modulace, drive a LFO dokáží generovat neuvěřitelné basy nebo sólové zvuky. Podstatně rozšířeny byly také možnosti sekvenceru, který umožňuje intuitivnější a přesto komplexní editaci.

    Příjemce :

    * Povinné

    Více informací

    Korg Monologue Black

    Monologue obsahuje obvody analogového mono syntezátoru, které vycházejí z obvodů modelu minilogue. Neznamená to ale, že by monologue byl jen jednohlasou kopií minilogue. Je to naopak zvukový zabiják s neuvěřitelnou silou, který těží z možností přepracovaných obvodů, rozšířeného routování modulace nebo třeba vylepšené sekce obálkového generátoru.

    Struktura je 2VCO, 1VCF, 1EG, 1VCA a 1LFO. Vedle typických funkcí známých už z minilogue (jako je třeba wave shaping pro tvarování dozvuků oscilátoru a sync/ring switch) nabízí sekce filtrů také dvoupólový filtr s agresivním zvukem. Novou funkcí je taky drive obvod pro další zkreslení zvuku, který umožňuje generovat hutné basy nebo ostré sólové zvuky přesně podle vašeho gusta. Parametr LFO rate lze nastavit do nepředstavitelných hodnot a rychlosti a vytvářet tak bláznivé, prostorově se měnící tóny.

    Klaviatura je osazena osvědčenými úzkými klávesami, známými z minilogue nebo MS-20 mini. Abyste si mohli vzít monologue kamkoliv sebou a tam si pak na něj bez problémů zahrát, má klaviatura rozsah E–E, tedy stejně jako u kytary nebo baskytary.

    Plně programovatelný.

    Monologue jde mnohem dál než běžné analogové syntezátory ve srovnatelné cenové relaci a nabízí 100 presetů. Stačí jen vybrat patřičný program a už máte po ruce skvělý zvuk: od hutných basů až po křišťálově čisté sólové tóny nebo dokonce perkusivní sekvence. Nemusíte nutně být odborníky na syntézu zvuků; stačí si jen vybrat zvuk a pak ho rychle upravit ovládacími kolečky - což je mezi dnešními hudebníky oblíbený styl práce. Připravené programy zahrnují 80 presetových zvuků a sekvencí, vytvořených kreativními umělci z celého světa (včetně známého Aphexe Twina), plus 20 pozic pro uložení zvuků vytvořených uživatelem.

    Mimoto lze pomocí aplikace Sound Librarian tyto programy také zálohovat a ukládat. (bude dostupná ke stažení později.)

    16-krokový sekvencer pro tvorbu velmi živých sekvencí.

    Krokový sekvencer byl u monologue výrazně přepracován tak, aby editace s ním byla muzikální, komplexní a přesto snadná. Umožňuje jak nahrávání v reálném čase (s možností overddubingu), tak rovněž postupné krokové nahrávání. Při nich lze pro rychlou editaci nebo hudební improvizaci využít 16 fyzických tlačítek sekvenceru. Funkce motion sequence dovoluje nahrát až čtyři momentální pohyby ovládacích tlačítek a oživit tak zvuk - na rozdíl od dřívějších modelů ale nemusíte nahrát jen postupnou změnu hodnot, ale tyto hodnoty lze pokročilým způsobem také variovat. Protože je syntezátor navržen tak, aby u každého kroku mohl být využit jiný zvuk, lze tím dosahovat nevídané hudební sekvence (například takové, kde se bicí patern vygeneruje z jediného programu).

    K dispozici je dále funkce key trigger, kdy stačí stisknout klávesu a přehraje se sekvence, kterou lze dokonce transponovat.

    Microtuning neboli mikroladění.

    Hudba už dávno není postavena pouze na rovnoměrně temperovaném ladění a stupnicích, ale některé dnešní nástroje umožňují také tzv. microtuning pro vlastní originální ladění. monologue obsahuje sadu továrních ladění, ale navíc také 12 pozic pro uložení vlastních uživatelem vytvořených a je současně kompatibilní se zprávami typu MIDI Tuning Standard 3Byte.

    Síla microtuningu je evidentní právě u tvorby performera vystupujícího pod jménem Aphex Twin, který je průkopníkem na poli implementace originálních ladění. Každý hráč si může vyzkoušet nejen ladění od tohoto umělce, ale vytvořit si taky své vlastní a objevit tak zcela novou oblast hudební tvorby.

    Osciloskop vizualizuje zvuk a sekvence.

    Na OLED displeji se během tvorby zobrazuje v reálném čase tvar zvukové křivky. Tato vizuální zpětná vazba je nejen poučná, ale i zábavná a představuje jednu z inovativních funkcí syntezátoru. Obdobnou vizualizaci umí monologue také u měnících se parametrů a vy tak vznikající sekvence doslova „vidíte“ před očima.

    Analog na baterie.

    Od jemných křivek až po výrazné přímé linky. Stylový vzhled kombinující dřevo a hliník je sice převzat přímo z minilogue, ale byl upraven tak aby na první pohled zvýraznil sílu tohoto monofonního unikátu. Navzdory své odolné konstrukci váží nástroj pouhých 1,7 kg a může se snadno přenášet.

    Na rozdíl od většiny ostatních analogových syntezátorů v této kategorii lze monologue napájet na baterie. Nemusíte tak řešit jeho umístění a napájení, ani když nemáte zrovna zásuvku po ruce

    Synchronizace přes Audio Sync.

    Vedle 5 pinového In/Out a USB MIDI nabízí monologue také Audio Sync konektivitu, díky níž jej lze snadno integrovat s dalšími zařízeními KORG - volca, electribe, minilogue a SQ-1. Lze tak také monologue propojit s vaší hudební aplikací a používat ho jako USB MIDI controller nebo jako univerzální analogový hlas.

    Pět svěžích barev.

    Jak si hudebníci vybírají svá zařízení do studia nebo na pódium? Nejdůležitější je obvykle zvuk a výkon, ale nesmíme zapomínat ani na to, jak nástroj vypadá. Jinými slovy, měl by i svým vzhledem doplňovat originální osobnost svého uživatele.

    Monologue je proto k dispozici v pěti barvách. Vedle hliníkově stříbrné, známé už z modelu minilogue, jsou zde černá, červená, tmavě modrá a zlatá barva. Vyberte si, jak je libo!

    Vlastnosti:

    • Počet kláves: 25
    • Velikost kláves: Standardní
    • Typ klaviatury: Dynamická
    • Polyfonie: 1
    • Vstupy: Audio In (Jack 6.3mm TS), Sync In (Jack 3.5mm) Jack 6,3 mm TS, Sync IN Jack 3,5 mm TS
    • Výstupy: Headphone Jack 6,3 mm TRS, Line Jack 6,3 mm TS, Sync OUT Jack 3,5 mm
    • Provoz na baterie: Ano
    • Sekvencer: Ano
    • Paměťové médium: N/A
    • Počet zvuků: 100
    • USB to Host: Ne
    • USB to Device: Ne
    • USB Midi: Ano
    • Software: N/A
    • Barva: Černá
    • Obsah balení: 6x AA baterie, manuál
    • Šířka: 350 mm
    • Hloubka: 276 mm
    • Výška: 76 mm
    • Hmotnost: 1,7 kg
    • Adaptér součástí: Ne
    • Země výroby: Vietnam

    Vlastnosti

    Vlastnosti

    Barva Černá
    Hmotnost 1,7 kg
    Konektivita USB
    Počet kláves 25 - 37
    Polyfonie 1
    Počet vstupů 1
    Počet výstupů 2
    Sluchátkový výstup ANO
    Konektory vstup Jack 6,3 (mono). 5 DIN midi
    Konektory výstup Jack 6,3 (mono), Jack 6,3 (Stereo), 5 DIN midi
    Využití Studio, live
    Adaptér součástí NE
    MIDI ANO
    Rozměry 350 x 276 x 76 mm
    Výdrž baterie 6 - 8 hodin
    Napájení 6 AA baterieí, AC adapter 9V (KA 350)

    Recenze

    Napsat recenzi

    Korg Monologue Black

    Korg Monologue Black

    Plně programovatelný monofonní analogový syntezátor s 25 klávesami a originálním zvukem. Zcela nové filtry, modulace, drive a LFO dokáží generovat neuvěřitelné basy nebo sólové zvuky. Podstatně rozšířeny byly také možnosti sekvenceru, který umožňuje intuitivnější a přesto komplexní editaci.

    Video

    Video

    30 dalších produktů ve stejné kategorii: