Korg NAUTILUS-61

Syntetizátor / workstation / keyboard.

Cena s DPH 45 890 Kč
Cena bez DPH 37 926 Kč

Další varianty

Japonsko
Na objednávku

KRNAUTILUS61

  • Zaslat dotaz na dostupnost
  • Zaslat dotaz na dostupnost

    Korg NAUTILUS-61

    Korg NAUTILUS-61

    Syntetizátor / workstation / keyboard.

    Příjemce :

    * Povinné

    Více informací

    Korg NAUTILUS-61

    Devět různých zvukových modulů nabízí obrovskou sílu expresivity

    NAUTILUS obsahuje devět speciálních zvukových modulů pro realistickou reprodukci zvuků jako jsou klavíry, elektrická piana, varhany a další.

    Vylepšený pianový zvukový generátor SGX-2 nabízí jemnou expresivitu, která zachycuje všechny nuance akustického klavíru, a NAUTILUS má nejvíce klavírních knihoven, jaké kdy byly v jednom produktu; s 12-ti rychlostně přepínanými zvuky, rezonancí strun a dalšími. Zvukový generátor elektrického piana EP-1 realisticky reprodukuje sedm různých slavných zvuků elektrických pian. Engine CX-3 - srdce vyhledávaného znovu vydání CX-3 - nabízí svérázný zvuk klasických elektrofonických varhan. Přidejme k tomu VPM / FM syntézy MOD-7, PolysixEX a MS-20EX pro analogové modelování, STR-1 pro fyzikální modeling, a máte v podstatě engine pro jakýkoli typ zvuku, který chcete dostat. Jsou použity společně v režimech Program nebo Combination, a tyto charakteristické enginy vytvářejí zcela nové zvukové barvy.

    Nové zvuky nabízené ve třech rozsáhlých kategoriích

    Přístup ke zvuku v Nautilus se u Korgu začíná odložením předsudků o tom, jaký by zvuk měl být na konvenční hudební pracovní stanici a místo toho jsme se zaměřili na posouvání hranic samplování a programování, abychom vytvořili zcela novou klasifikaci programů, které jsme rozdělili do tří skupin:

    „Unikátní“ zvuky:

    NAUTILUS vám přináší osobité zvuky včetně frázových smyček, preparovaných pian, nalezených perkusí a dalších. Na mnohé vzácné hudební nástroje, které jsme našli v různých oblastech celého světa, může být obtížné hrát, ale charakteristické fráze hrané na těchto nástrojích jsou uloženy v NAUTILUSu. Použijte tyto fráze tak, jak jsou ve vašich skladbách – nechte se vést svou představivostí. NAUTILUS obsahuje zvuky, které jsme samplovali poprvé pro tento nástroj, včetně předpřipravených pian vytvořených umístěním různých objektů mezi struny piana a nahráním samplů nebo zvuků „found percussion“ vytvořených přeměnou běžných předmětů na bicí nástroje. Tyto neobvyklé a tajemné zvuky nejenže dodávají neočekávanou příchuť vaší skladbě, ale také široké možnosti pro tvorbu zvukových efektů pro použití ve filmové a televizní hudbě.

    „Současné“ zvuky:

    NAUTILUS přináší i nejmodernější zvuky, které se dobře hodí na dnešní hudební scénu, včetně syntezátorů, bicích sad, speciálních efektů a dalších, pokrývajících všechny žánry. U syntezátorů určitě vyzkoušejte zvuky EDM, elektro a chiptune zvuky pro začátečníky. NAUTILUS také obsahuje více než 50 druhů bicích sad – zvuků, které nejvíce odrážejí změny v hudbě během času. Speciální efektové zvuky nabízejí užitečný materiál jako jsou bicí přidávané do taneční hudby na tvorbu beatů – zvuky, které můžete ihned použít.

    Standardní zvuky:

    Shromáždili jsme všechny nejdůležitější zvuky, které pracovní stanice potřebuje, včetně klavírů, elektrických pian, kytar, baskytar a dalších, pro všechny žánry. U nově nasamplovaného zvuku klavíru jsme zaznamenali také příjemně ambientní prostor studia, se kterým můžete zvuk klavíru libovolně zkombinovat. Byl přidán nový model elektrického piana s charakteristickým tučným zvukem, který je skvělý pro herní styly funku. Dále jsme přidali mnoho frází, které vám umožní přehrávat reálné kytarové a basové party, které budou klávesisté považovat za užitečné.

    Knob DYNAMICS pro jemný výraz

    S knobem DYNAMICS můžete okamžitě ovládat změny v hlasitosti a barvě zvuku podle toho, jak tvrdě hrajete na klaviaturu (velocity); a v reálném čase si přizpůsobit hráčský pocit klaviatury pro každý styl a skladbu. I když hrajete tentýž zvuk, otáčením tohoto knobu můžete dostat pocit ze hry zcela jiného zvuku. Když najdete to správné nastavení pro svůj herní styl, odkryjete ještě další možnosti, které NAUTILUS nabízí.

    Když aktivujete DYNAMICS a otočíte jím doleva, klaviatura reaguje na vaši hru jemněji, což vám poskytuje větší dynamický rozsah. To umožňuje jemné, expresivní hraní při doprovodu klavírního sóla nebo vokálů, které přímo odráží dynamiku vašeho vystoupení. Na druhé straně vám otočení knobu doprava dává silnější a plošší dynamickou odezvu. To vytáhne zvuk při hře v kapele nebo orchestru, který zní lépe, když je vyrovnaný.

    Intuitivní změny zvuků v reálném čase ovládané knoby

    Šest RT (real-time) knobů na panelu vlevo nahoře vám dává přímé ovládání změn zvuků PROG a COMBI. Každému knobu je přiřazeno množství funkcí, což vám umožní užívat si změny zvuků jako jsou oříznutí frekvence filtru a hloubka efektu, čas gate, tempo a swing arpegiátoru nebo stopy bicích, typ malého bubnu a další. V režimu COMBI můžete seskupit timbry a ovládat jejich úroveň pomocí knobů. Dále můžete zatlačit tyto knoby do panelu abyste je zajistili na daném místě a zabránili tak jejich náhodné změně během hry. Můžete to použít k aktivaci pouze těch knobů, které často používáte na pódiu, a zatlačit ty, které nepotřebujete.

    Uživatelské rozhraní navrženo pro snadné ovládání

    Pro NAUTILUS jsme kompletně přehodnotili uživatelské rozhraní a vzali v úvahu, že jsou ovladače na panelu tím hustší, čím víc je na nich přidaných funkcí. Jakmile jednou pochopí princip, umožňuje rozhraní NAUTILUS uživatelům okamžitě nalézt funkce, které hledají.

    Tlačítko MODE vám na jedné obrazovce ukáže, co jste v každém režimu vybrali, od PROG a COMBI až po Set list, sampling, sekvenci a globální režimy. Každý režim má záložky pro každou funkci a tlačítka PAGE nabízejí ještě detailnější editaci. S uživatelsky přívětivou navigací Nautilus můžete kdykoliv stisknout tlačítko MODE, abyste se vrátili na začátek, pokud jste se ztratili. Pro displej je dostupný tmavý režim, který používá černou jako primární barvu pro zmírnění únavy očí.

    Dostupných je také šest tlačítek rychlého přístupu jako zkratky. NAUTILUS dále nabízí v návaznosti na uživatelsky příjemné vlastnosti čtyři šablony, které se dají použít na výběr režimů jako jsou PROG a COMBI, jako tlačítka transportu pro přehrávání a nahrávání v sekvenceru, a podobně. Také si můžete vybrat vaše vlastní nastavení dle chuti. Kromě toho můžete volně přiřadit vámi často používané funkce a uložit je do jednoho ze čtyř setů.

    Pohodlné funkce arpegiátora a bicí stopy

    K dispozici jsou čtyři scény obsahující patterny arpeggia a bicí stopy, které dokonale doplňují každý presetový zvuk PROG a COMBI. Dají se použít a přepínat během hry, pomohou improvizaci při vystoupení, nebo rozšíří váš pohled při kompozici hudby, když začínáte zvukem.

    Režim Set list, který ukáže svou sílu při živých vystoupeních

    NAUTILUS dokáže organizovat všechny zdroje, které potřebujete procházet při skladbě - nebo setu - pomocí režimu Set list. Při režimu Set list obsahuje TouchView displej 16 barevných dotykových tlačítek; každé z nich dokáže okamžitě vyvolat příslušný preset, kombinaci nebo sekvenci - nezávisle na zvoleném režimu!

    Také můžete vybrat různé barvy tlačítek, například když chcete jiné barvy ve skladbě při živém hraní. Toto je výborná vlastnost v situacích, které vyžadují rychlé a přesné ovládání. Režim Set list přidává i 9-pásmový grafický ekvalizér, který umožňuje zvukové korekce místa vystoupení.

    Barevný displej TouchView

    Nervovým centrem Nautilus je obrovský barevný 8palcový (800 x 480 pixelů) WVGA TouchView displej od KORGu.

    Kromě jednoduchého výběru zvuku nebo parametru dotykem prstu, vylepšení Touch-Drag umožňuje detailnější ovládání hodnot parametrů. Interaktivní nástroje a grafika poskytují možnost úpravy všeho, od nastavení vrchní desky koncertního piana, až po propojování kabelů na semi-modulárním modelu syntetizátoru.

    Displej TouchView má také novou pohodlnou funkci Search, která vám umožní vyhledávat (a poslechnout si) zvuky podle jejich názvů.

    Systém otevřeného samplingu

    Pomocí Open Sampling systému Korg může NAUTILUS rychle samplovat externí zvukový zdroj, nezávisle na tom, zda je NAUTILUS v režimu Program, Combination nebo Sequencer. Režim Open Sampling může dokonce i resamplovat hru na samotný NAUTILUS. Banka uživatelských samplů, která rozšiřuje knihovnu samplů EXS o uživatelské vzorky, umožňuje nahrávání a přehrávání vlastních samplů, přičemž využívá výhody SSD s gigantickou kapacitou.

    Do paměti se dají nahrát pomocí USB klíče vzorky ve formátech AIFF, WAV, SoundFont 2.0 a AKAI S1000 / 3000. Kromě toho můžete použít USB Ethernet adaptér pro přenos velkého množství samplových dat vysokou rychlostí z počítače. Nástroje nebo samply, které jste předtím vytvořili ve svém počítači, se dají použít k vytvoření hudební produkce založené pouze na samotném NAUTILUSu.

    16-stopý MIDI sekvencer / 16-stopý audio rekordér

    NAUTILUS má sekci sekvenceru / nahrávání, která nabízí 16 MIDI stop plus 16 audio stop; skvělý způsob, jak dát dohromady oslnivé vystoupení nebo brilantní produkci. MIDI sekvencing usnadňuje zachycení nápadů, inspiraci a fráze profesionální kvality pomocí stopy bicích nebo funkcí RPPR (Realtime Pattern Play / Recording).

    16-stopý audio rekordér zaznamenává současně až 4 stopy 16- / 24-bitových nekomprimovaných dat na vzorkovací frekvenci 48 kHz. Hrajte spolu s nahranými stopami, přidejte efekty, pak resamplujte samotný NAUTILUS a vložte resamplované WAV soubory přímo do stopy. Když dokončíte své stopy, klidně použijte automatizaci mixu a editační funkce jako jsou copy, paste a normalize, abyste dostali výsledek, který chcete.

    16 efektových procesorů

    NATILUS nabízí 16 vestavěných efektů na zvýraznění vaší zvukové tvorby. Každý z 12 Insert efektů lze použít na jeden nebo více timbru v kombinaci, nebo na samostatné nebo vícero stopy v sekvenceru. Kromě toho se dají aplikovat dva Master efekty na sendy 1/2, a dva Total efekty na všechny stopy v závěrečném bodě zvukového zpracování.

    K dispozici je samostatný třípásmový ekvalizér pro každý timbre, pro každou stopu v sekvenceru, a pro každou audio stopu na jemné vyvážení zvuku nebo pro jeho kreativní úpravy.

    USB / MIDI Host porty pro zapojení MIDI ovladačů

    K NAUTILUSu lze přímo připojit jakýkoliv odpovídající USB-MIDI kontrolér. Přiřaďte funkce USB-MIDI kontrolérům Korg s pady (nanoPAD, nanoPAD2, padKONTROL) pro hraní bicích partů, a přepínejte mezi akordy s chord triggeri nebo když jste v akordickém režimu.

    Hladké zvukové přechody odstraňující výpadky při přepínání zvuků nezávisle na tom, v jakém jste režimu

    Když během vystoupení přepínáte zvuky, abyste se připravili na další část, nebo když přepínáte z režimu Program do režimu Combi, právě hrající zvuk má vždy prioritu a jeho efekty jsou zachovány během změny programu, což zajišťuje hladký přechod bez výpadků. Tuhle funkce si profesionální hudebníci nesmírně pochvalovali.

    88-klávesový model s kladívkovou klaviaturou RH3, 73 a 61 klávesový model s lehce vyváženou klaviaturou

    88-klávesový NAUTILUS je vybaven nejlepší čtyř úrovňovou kladívkovou klaviaturou KORG RH3 s odezvou reálné kladívkové mechaniky. Tato v Japonsku vyráběna klaviatura se špičkovou hratelností poskytuje těžší odezvu na nižších tónech a lehčí na vyšších. 73 a 61 klávesový model mají velmi kvalitní lehkou syntezátorovou klaviaturu a umožňují hrát varhanní party s glissandem, jakož i syntezátorové sóla, která využívají široký rozsah klaviatury.

    Zatímco je 88-klávesový model osazen luxusními dřevěnými bočními panely, 73- a 61-klávesové modely mají zcela nový design s působivými křivkami, které se zvedají z hloubky nástroje a jasně připomínají slavného předka NAUTILUS: ponorku jménem Nautilus a měkkýše z třídy hlavonožců. Všechny tyto prvky z NAUTILUSu dělají výrazný a osobitý nástroj na pódiu.

    Balík hudebního softwaru zdarma

    NAUTILUS se dodává s množstvím různého hudebního softvéru od Izotope: „Ozone Elements“, se kterým nejen skladby vytvoříte, ale s pomocí umělé inteligence i zmastrujete, „Skoove“ vám pomůže zlepšit vaši zručnost při hraní na klávesy, DAW softvér „Reason Lite“, jakož i softvérové syntezátory KORG a dalších značek.

    Jinými slovy, ve chvíli, kdy začnete hrát na tento syntezátor, budete mít množství nástrojů, které vám pomohou posunout vaši hudbu na novou úroveň.

    Aplikace pro iPad/iPhone

    KORG Gadget 2 Le (hudební produkční studio DAW)
    KORG Module (piano/klávesový zvukový modul)

    Software pro Mac/Windows:

    KORG Collection - M1 Le (syntezátorový zvukový modul)
    UVI Digital Synsations (syntezátorový zvukový modul)
    AAS Ultra Analog Session (syntezátorový zvukový modul)
    AAS Strum Session (zvukový modul akustické kytary)
    AAS Lounge Lizard Session (zvukový modul elektrického piana)
    Propellerhead Reason Lite (DAW hudební produkční softvér)
    Skoove free 3-měsíční demo Skoove Premium (online lekce hry na piano)
    KORG Gadget 2 Le for Mac (DAW hudební produkční softvér)
    iZOTOPE Ozone Elements (masteringový plug-in)

    Vlastnosti:

    • Devět různých zvukových modulů nabízí obrovský výrazový výkon
    • Nové zvuky nabízené ve třech rozsáhlých kategoriích
    • Ovladač DYNAMICS pro jemný výraz
    • Intuitivní změny zvuků v reálném čase ovládané knoby
    • Uživatelské rozhraní navržené pro snadné ovládání
    • Pohodlné funkce arpegiatoru a bicí stopy
    • Režim Set list, který ukáže svou sílu při živých vystoupeních
    • Systém otevřeného samplingu
    • 16-stopý MIDI sekvencer / 16-stopý audio rekordér
    • 16 vestavěných efektových procesorů
    • USB / MIDI Host porty pro zapojení MIDI ovladačů
    • Hladké zvukové přechody odstraňující výpadky při přepínání zvuků nezávisle na tom, v jakém jste režimu
    • 88-klávesový model s pianovou klaviaturou, 73-klávesový model s lehkou klaviaturou a 61-klávesový model
    • rozměry:  1,062 x 386 x 116 mm
    • hmotnost: 13 kg

    Vlastnosti

    Vlastnosti

    Barva Černá
    Hmotnost 13 kg
    Konektivita USB
    Počet kláves 61
    Počet vstupů 2
    Počet výstupů 6
    Sluchátkový výstup ANO
    Konektory vstup 2x Jack 6,3 mm TRS
    Konektory výstup 6x Jack 6,3 mm TRS, 1x Headphone Jack 6,3 mm TRS
    Využití Studio, live
    Adaptér součástí ANO
    Rozměry 1062 x 386 x 116 mm
    Země původu Japonsko

    Recenze

    Napsat recenzi

    Korg NAUTILUS-61

    Korg NAUTILUS-61

    Syntetizátor / workstation / keyboard.

    Video

    Video

    6 dalších produktů ve stejné kategorii: