KORG Opsix SE

Digitální syntezátor, 61 kláves s Aftertouch, max. polyfonie 80 hlasů, Altered FM Sound Generator.

Cena s DPH 35 990 Kč
Cena bez DPH 29 744 Kč

Na externím skladu. Odesíláme do 3 dnů.

KROPSIXSE

  • Zaslat dotaz na dostupnost
  • Zaslat dotaz na dostupnost

    KORG Opsix SE

    KORG Opsix SE

    Digitální syntezátor, 61 kláves s Aftertouch, max. polyfonie 80 hlasů, Altered FM Sound Generator.

    Příjemce :

    * Povinné

    Více informací

    KORG Opsix SE Digitální syntezátor

    Opsix SE je digitální syntezátor jako žádný jiný. Díky prémiové celokovové konstrukci, klaviatuře s rozsahem 61 kláves a aftertouch nabízí nový svět zvukových možností. Vychází z expanzivního zvukového enginu původního modelu Opsix, a ještě jej vylepšuje zvýšenou polyfonií a hlasy, čehož výsledkem je syntezátor s vynikajícím výkonem a přesným ovládáním.

    Mix operátorů Opsixu poprvé zjednodušil FM syntézu, díky čemuž je nejen srozumitelná, ale také ovladatelná. S přidáním dalších možností syntézy a programování nabídl efektivnější pracovní postup a ještě bohatší zvuk.

    Opsix SE to posouvá ještě dál. Je vybaven prémiovou 61-klávesovou Natural Touch klaviaturou Korg doplněnou o aftertouch, která přináší výjimečný zážitek očekávaný od vlajkových pracovních stanic Korg. Díky elegantnímu, robustnímu kovovému tělu je konstruován pro intenzivní živé koncerty i preciznost studiového nahrávání. Kovové knoby jsou optimálně nastaveny pro snadné ovládání. Pod svým zevnějškem se opsix SE může pochlubit neuvěřitelnou kapacitou 80 stereo hlasů polyfonie.

    Opsix SE se dodává se stovkami předinstalovaných zvuků vylepšených o ovládání pomocí aftertouch. Kromě toho je plně kompatibilní se zvuky a samply z původního opsixu i ze softwaru opsix native včetně mnoha knihoven vysoké kvality.

    Opsix SE vznikl z touhy hrát na tento neuvěřitelný syntezátor oběma rukama. Díky prémiové klaviatuře Natural Touch se 61 klávesami nabízí opsix SE stejně kvalitní pocit jako špičkové pracovní stanice KORG. Funkce aftertouch umožňuje ovládat výjimečné zvuky přímo pod vašimi prsty. Původní tovární presety byly samozřejmě optimalizovány pro novou funkci aftertouch a rozšířeny o další, nové zvuky. Ve skutečnosti byly téměř všechny presety upraveny tak, aby využívaly výhod funkce aftertouch, většího rozsahu klaviatury a vyšší polyfonie.

    Opsix SE zaujme i na pohled svým vzhledem. Jako hold klasickým vintage syntezátorům je elegantně štíhlé tělo s hliníkovým ovládacím panelem v ušlechtilé, lesklé metalické hnědé barvě. V kombinaci s barevnými LED diodami tak vzniká jedinečně expresivní design, který se skvěle vyjímá na pódiu i ve studiu. Stylový design doplňují boční panely v neméně elegantním černém metalickém provedení.

    Intuitívní Operator Mixer

    Srdcem každého zvuku je mix operátorů Opsixu SE - jednoduchá skupina šesti faderů a knobů, které zvou ke zkoumání. Každá část se rozsvítí červeně v případě nosné vlny (carrier), nebo modře pro modulátory. Manipulace s nimi otevírá nové možnosti tvarování zvuku, které vdechnou vašim hudebním nápadům nový život. Tento jednoduchý, praktický pracovní postup je součástí toho, co činí Opsix SE tak jedinečným, stejně jako zvuky, které nabízí.

    Důležité parametry na dosah ruky

    Ať už měníte preset, nebo vytváříte nový patch od začátku, šest ovládacích prvků Data Entry na pravé straně vám poskytne rychlý přístup k potřebným parametrům a plynule spolupracuje s velkým OLED displejem a umožňuje přehledný a soustředěný pracovní postup. V kombinaci s operátorským mixérem je tak vytváření nových zvuků hračkou.

    Vyberte si z obsáhlé kolekce klasických filtrů analogového typu, od radikálních dolních a horních propustí, které najdete na MS-20, až po výkonný a teplý dolnopropustný filtr KORG Polysix, který dodá vintage charakter každému zvuku. Na výběr jsou také další rezonanční 2 nebo 4pólové dolní, horní, pásmové a pásmové propustné filtry.

    Displej dokonce nabízí vestavěný spektrální analyzátor i osciloskop, což umožňuje přímou vizuální zpětnou vazbu přehrávaných zvuků.

    Změněná realita

    Opsix SE je založen na FM, ale tím podobnost s klasickou syntézou končí. Architektura Altered FM přináší zvuky v širokém spektru, mnohem širším, než dokázala dosud jakákoli syntéza, a to díky novým zvukovým komponentům; novým tvarem vln, filtrem, tvarováním, efektem, LFO, obálkám, modulacím a dalším, které se promítají do jejích širokých zvukových možností.

    Výkonné efekty

    Opsix SE poskytuje tři bloky po 30 typech efektů s vysokým rozlišením, které můžete používat společně, a ještě více tak vylepšit své zvuky. K dispozici je vše od skvělého mixu použitelných standardních efektů, jako je chorus, phaser, delay a kompresor, až po prvotřídní třpytivé reverby, které váš zvuk pozvednou na vyšší úroveň.

    Automatizovaný 16 krokový sekvencer

    Opsix SE je vybaven neuvěřitelně výkonným krokovým sekvencerem, který může svou flexibilitou a všestranností konkurovat jakémukoli grooveboxu. Stačí stisknout tlačítko play na libovolném zvuku a vyzkoušet si komplexnost těchto sekvencí na vlastní kůži! Každý zvukový program je dodáván s již zabudovanou vlastní sekvencí, ale samozřejmě si můžete vytvořit vlastní.

    V každém kroku lze zaznamenat až šest not a u každé noty lze upravovat rychlost, čas gate a časování přehrávání. Vytvářejte dlouhé fráze nebo jemně posouvejte časování jednotlivých not a vytvářejte autentické údery do strun nebo rolování bicích - tedy věci, které s běžným 16krokovým sekvencerem nejsou možné! Funkce motion sequencing v opsix SE také umožňuje zaznamenávat změny hodnot až šesti různých parametrů, například pro vytvoření plynulých zvukových přechodů v rámci hudební fráze nebo pro vytvoření rytmických patternů, jejichž zvuk se dramaticky mění s každým krokem.

    Opsix SE se dodává s tvrdým pouzdrem, které nabízí také úložný prostor pro kabely a volitelný sustain pedál. Nástroj je tak vždy dobře chráněn, ať už se přepravuje na další zkoušku, nebo se chystá na světové turné.

    Opsix SE se dodává s různorodým hudebním softwarem od Izotopu včetně "Ozone Elements", který vám umožní nejen vytvářet skladby, ale je také mastrovat pomocí umělé inteligence, "Skoove", který vám pomůže zlepšit vaše dovednosti při hraní na klávesách, jakož i softwarové syntezátory KORG a dalších značek.

    Jinými slovy, v okamžiku, kdy se vám do rukou dostane tento syntezátor, budete mít k dispozici řadu nástrojů, které vám pomohou posunout vaši hudbu na vyšší úroveň.

    Vlastnosti

    • Klaviatura: 61 kláves (Natural Touch klaviatura s citlivostí na velocity a release-velocity, a aftertouch)
    • Systém generování zvuku: Altered FM sound generator
    • Maximální Polyfonie: 80 hlasů (Maximální počet hlasů se liší v závislosti na nastavení zvuku)
    • Struktura: 6 operátorů, 1 filtr, 3 EGs, 3 LFOs, 3 efekty, krokový sekvencer, arpeggiator
    • Algoritmy: 40 predvoleb + uživatelský algoritmus (jedinečný pro každý program)
    • Operátory: 5 režimů (FM, Ring Mod., Filter, Filter FM, Wave Folder)
    • Vlnové průběhy oscilátorů: 23 waveforms (Sine, Sine 12bit, Sine 8bit, Triangle, Saw, Saw HD, Square, Square HD, Additive Saw3, Additive Sqr3, Additive Tri3, Additive 12345, Additive 1+2, Additive 1+3, Additive 1+4, Additive 1+5, Additive 1+6, Additive 1+7, Additive 1+8, Noise S/H, Noise White, Noise Pink, Noise Blue)
    • Filtr: 11 typů (LPF 12, LPF 24, LPF MS-20, LPF POLY6, HPF 12, HPF 24, HPF MS-20, BPF 6, BPF 12, BRF 6, BRF 12)
    • Generátor obálky: ADSR
    • LFO: 23 waveforms (Triangle, Saw Down, Saw Up, Square, Sine, Sample&Hold, Guitar, Exp.Triangle, Exp.Saw Down, Exp.Saw Up, Step4 Triangle, Step6 Triangle, Step4 Saw Down, Step6 Saw Down, StepRnd:Time, Triangle+, Saw Down +, Saw Up +, Square +) x 3
    • Virtuální Patch: 12 směrování
    • Efekty: 30 typů (Chorus, Unison Ensemble, Phaser, Phaser (BPM) , Auto Pan, Auto Pan (BPM), Flanger, Flanger (BPM) , Rotary Speaker, Auto Wah, Exciter, Enhancer, LFO Filter, 3-Band EQ, Distortion, Guitar Amp, Decimator, Grain Shifter, Master Limiter, Compressor, Delay, Delay (BPM) , Autopan Dly, Autopan Dly (BPM), Tape Echo, Tape Echo (BPM) , Early Reflection, Reverb, Shimmer Reverb, Spring Reverb)
    • Sequencer: Step Sequencer (up to 16 steps, up to 6 notes per step) , Motion Sequencer (up to 6 lanes)
    • Arpeggiator: 7 patternů (manual, hore, dole, ALT1, ALT2, náhodné, TRIGGER) porucha)
    • Počet programů: 500 (350 presetových a 150 uživatelských programů. FAVORITE: 64 (16 Slotů x 4 Banky)
    • Ovladače: Kolečko MODULACE, kolečko PITCH, knoflíky RATIO OP 1-6, posuvníky LEVEL OP 1-6, knoflíky DATA ENTRY A-F
    • Vstupy/výstupy: Sluchátka (6.3 mm stereo phone jack), výstup L/MONO a R (impedančně vyvážené 6.3 mm TRS phone jacks), DAMPER (6.3 mm phone jack, nepodporuje half-damper), konektory MIDI IN and OUT, port USB
    • Napájení: Síťový adaptér (DC12V)
    • Spotřeba: 5 W
    • Rozměry (Š x D x V): 565 x 338 x 90 mm
    • Hmotnost: 2.9 kg
    • Dodávané příslušenství: Napájecí adaptér, tvrdé pouzdro

    Recenze

    Napsat recenzi

    KORG Opsix SE

    KORG Opsix SE

    Digitální syntezátor, 61 kláves s Aftertouch, max. polyfonie 80 hlasů, Altered FM Sound Generator.

    Video

    Video

    30 dalších produktů ve stejné kategorii: