Soundcraft Si Impact

Digitální mixpult, 40 vstupů, 32/32 USB interface, ovládání iPadem, Lexicon, dbx, BSS processing.

Cena s DPH 75 990 Kč
Cena bez DPH 62 802 Kč

Na objednávku

HX0107596

  • Zaslat dotaz na dostupnost
  • Zaslat dotaz na dostupnost

    Soundcraft Si Impact

    Soundcraft Si Impact

    Digitální mixpult, 40 vstupů, 32/32 USB interface, ovládání iPadem, Lexicon, dbx, BSS processing.

    Příjemce :

    * Povinné

    Více informací

    Jde o digitální mixpult, který disponuje 32 fyzickými mikrofonními vstupy, z nichž 8 je osazeno univerzálním konektorem Combo a dovoluje tak přímé připojení linkového zdroje signálu. Čtveřice efektových jednotek Lexicon, počet smíchatelných kanálů rozšiřuje na 40. Ty je možno nasměrovat celkem do 31 výstupních sběrnic, z nichž každá je vybavena třetinooktávovým grafickým EQ BSS a plným DSP procesingem. Přímo na konzoli je umístěno 16 analogových výstupů doplněných o 1x AES/EBU a nechybí ani zabudovaná konektivita pro digitální stagebox. 32x32 USB rozhraní dovoluje neomezený multitrackový záznam i přehrávání playbackových stop. Uživatelé, kteří si potrpí na ergonomické ovládání ocení přehledný 5“ touchscreen, plnou sadu „analogových“ enkodérů ovládajících jednotlivé parametry i 4 plně uživatelsky definovatelné vrstvy celkem 26 motorizovaných faderů.

    Soundcraft Si Impact je nový digitální mixážní pult doplňující úspěšné modely Si Expression a Si Performer. Je navržen tak, aby jeho ovládání bylo stejně jednoduché jako u tradičního analogového mixu, avšak s možností radikálního vylepšení pracovních postupů např. unikátním systémem FaderGlow™, vysokým DSP výkonem nebo plnohodnotným 32 in/out USB rozhraním, které zajistí perfektní živou nahrávku nebo studiovou produkci. Si Impact je určen všem, kteří odmítají kompromisy v oblasti kvality zvuku.

    Za hranici možností analogového řízení
    Kombinace „One knob – One function“ je ryze analogové koncepce, ovšem pultu nechybí osvědčená technologie FaderGlow™, která indikuje momentální funkci každého faderu pomocí 8-mi různých barev. Každá barva indikuje informaci o stavu a dává rychlý přehled o tom, zada-li fader plní úkol hlasitosti, AUX nebo FX sběrnice či dokonce ovladač grafického ekvalizéru atd. Každý fader je také vybaven multi-barevným LCD displayem, který poskytuje důležité informace a hodnoty o daném kanále včetně možnosti uživatelského pojmenování.
    Samotné ovládání pultu je postaveno na promyšlených, dobře fungujících a osvědčených principech předchozích sérií Si+ a Compact. Kombinuje centrální displej s menšími OLED displeji u každého kanálu a veškeré informace o jednotlivých kanálech jsou proto ihned dostupné a přehledně rozčleněné, přičemž centrální displej slouží k obecnějšímu nastavení. Rotační enkodéry nahrazující potenciometry mají indikační prstence, díky kterým je vizuální odezva ještě lepší než u potenciometrů. Si Impact dále disponuje osvědčeným systémem ovládání jednotlivých kanálů a sběrnic, který byl nazván tOTEM – The One Touch Easy Mix. Tento systém maximálně zjednodušuje nastavování parametrů i celkovou orientaci ve funkcích mixážního pultu. Filozofie tohoto modelu spočívá v jasně definovaném ovládání – funkce tlačítek nejsou nijak zdvojovány a nezávisí na žádném dalším nastavení, a to včetně všech parametrů parametrického ekvalizéru, kompresoru a gate. Pokročilé funkce a globální nastavení mixážního pultu jsou přístupné z dotykového barevného displeje. Pomocí offline editoru Virtual Si můžete navíc dopředu připravit nastavení pro koncert, od pojmenování kanálů až po routing. Nastavení lze pak pomocí USB flash disku nahrát do mixážního pultu. Samozřejmým standardem je i možnost připojení iPadu a rozšířění pracovní plochy s výhodou neomezeného pohybu během zvučení. K tomu slouží aplikace Soundcraft Si Impact remote iPad.

    Channel Strip
    Ovládání nastavení kanálu je přehledně uspořádáno v levém horním rohu, vstup je monitorován pomocí LED, kanál je opatřen volitelným HP filtrem. Následuje precizní Gate s opravdu podrobným nastavením a sekce Comp vybavená dynamickým procesorem dbx. „British style“ 4-pásmový Equaliser s laditelnými frekvencemi a Q na všech pásmech včetně shelving nebo bell možností na LF / HF vyhoví každému náročnému zvukaři.

    Efekty a dynamické procesory nejvyšší kvality
    Si Impact obsahuje výkonnou DSP jednotku, jejíž efekty pocházejí z rukou uznávaných odborníků na digitální efekty. Což znamená, že ozvukové efekty typu REVERB, DELAY a modulační CHORUS, FLANGER, PHASER ad. pocházejí z dílnyLexicon (k dispozici 4 samostatné jednotky), dynamické zpracování zvuku zajišťují COMPRESSORy značky dbx a GEQ jsou od firmy BSS.

    Stagebox
    Organizace kabelů a přípojných míst nikdy nebyla jednodušší. Ať již jste na koncertním pódiu nebo v nahrávací místnosti, stačí umístit Soundcraft Stagebox (volitelné příslušenství) kdekoli je to vhodné a připojit všechny kanály do mixu jediným CAT 5 kabelem.

    Konektivita
    Model Si Impact poskytuje celkem 40 vstupních kanálů (32 mono / 4 stereo channel / return). 32 fyzických kanálů je opatřeno mikrofonními předzesilovači, 24 s konektory XLR a dalších 8 pak s kombinovanými konektory XLR/1/4“ – tyto combo konektory jsou kromě linkových a mikrofonních signálů uzpůsobeny i pro náběr vysokoimpedančníchnástrojových signálů.
    Na výstupu je k dispozici 16 XLR linkových analogových kanálů a jeden digitální výstup ve formátu AES/EBU (XLR). Samozřejmostí je WORD CLOCK.
    Rozhraní HiQnet Ethernet slouží pro integraci do systému HiQnet a pro ovládání prostřednictvím ViSi Remote systému.
    Konzole je vybavena dvěma sloty pro připojení volitelných karet, první ze slotů umí 64-in / 64-out kanálů a je již z výroby osazen kartou MADI / USB, kde je celkový počet kanálů redukován na poloviny, čili 32 in/out pro MADI a 32 in/out pro USB. Nicméně USB lze vypnout a používat plný počet kanálů MADI. Druhý slot nabízí 32 in/out kanálů a je neosazený.

    Nekompromisní audio kvalita přímo do vaší DAW
    Si Impact umožňuje rychlé a snadné nahrávání s vynikající kvalitou. Vestavěný 32-in / 32-out USB audio interfacezajišťuje stabilní nahrávání a přehrávání a připojení k počítačům s WIN či MAC jediným kabelem. V ceně je k dispozici Ableton Live Lite 9.

    Vlastnosti:
    • Celkem 40 DSP kanálů
    • 32 x analog IN (24 x XLR, 8 x combi XLR/ 1/4“)
    • 32 x mikrofonní předzesilovač / linka
    • 8 x nástrojový vysokoimpedanční vstup
    • 31 x output BUS
    • 8 x VCA + 8 x MUTE group
    • 26 x motorizovaný fader
    • 4 plně nastavitelné pracovní vrstvy faderů
    • Možnost připojení Stageboxu
    • 4 x LEXICON FX jednotka
    • Dynamické procesory pro každý vstup od firmy dbx
    • Parametrický Equalizer BSS pro každý kanál
    • Ovládání pomocí rotačních enkodérů
    • Ovládání TOTEM - The One Touch Easy Mix
    • 5“ hlavní dotykový displej
    • Barevné minidispleje na každém kanálu
    • FaderGlow™ - podsvícení faderu podle přiřazení ke sběrnici
    • 2 sloty pro rozšiřující karty
    • V základu karta MADI / USB (celkem 64 in/out – MADI nebo 32 in/out USB + 32 in/out MADI)
    • Použití jako 32 in/out USB audio interface pro nahrávání přímo do DAW
    • Snadné a přehledné ovládání
    • Ovládání pomocí Apple iPad
    • Rozměry: 160 x 750 x 500 mm
    • Hmotnost: 20 kg

    Recenze

    Napsat recenzi

    Soundcraft Si Impact

    Soundcraft Si Impact

    Digitální mixpult, 40 vstupů, 32/32 USB interface, ovládání iPadem, Lexicon, dbx, BSS processing.

    20 dalších produktů ve stejné kategorii: