VOX Cooltron Snake Charmer compressor

Kytarový podlahový efekt s elektronkou 12AU7 pro kontrolu všech parametrů vstupního signálu.

Cena s DPH 3 500 Kč
Cena bez DPH 2 893 Kč

Výprodej!
Skladem na prodejně

1 Ks

VOXCOO05

Více informací

VOX Cooltron Snake Charmer compressor

Vox Cooltron je řada, která pod sebou sdružuje kytarové efekty, které od konkurence odlišuje použití elektronky typu 12AU7 v zapojení o nízké voltáži, čímž dosahují tónu, který je pro většinu efektů pouze nedosažitelnou metou. Elektronky totiž běžně pracují pod poměrně velkým napětím, což znemožňuje jejich užití v efektech, které jsou napájeny bateriemi. Prvně by elektronka prostě nepracovala správně a poté by bylo nutné baterii měnit každých pár minut.

Toto vše je nyní ale minulostí právě díky Vox Cooltron. V těchto efektech jsou použity dva speciální okruhy, jejichž zapojení umožňuje elektronce pracovat za optimálních podmínek, ale přitom je možné použít jako plnohodnotného zdroje napájení baterii. Ve výsledku je možné provozovat Cooltron efekty při použití čtyř AA baterií až po dobu 16 hodin. Vox Cooltron tak nachází unikátní řešení, jak dostat ze svého pedálu lampový tón a přitom zachovat standardní podmínky používání. To vše navíc za velmi příjemnou cenu.

SNAKE CHARMER COMPRESSOR
Snake Charmer je compressor efektem z řady Vox Cooltron. Příslušnost k této řadě již na první pohled prozrazuje odolné kovové šasi a viditelná elektronka typu 12AU7. Na zadní straně krabičky nalezneme vstupní a výstupní jack a vstup pro adaptér. Na horní straně se nachází masivní spínač a pět potenciometrů s tzv. „chicken-head“ knoby.

Tento efekt je postavený tak, aby Vám umožnil zkrotit signál zcela podle Vašich představ. Díky Snake Charmer je možné kontrolovat všechny parametry vstupního signálu, efekt kontroluje extrémní hodnoty hlasitosti, náběh a průběh signálu a vyrovnává gain. Výsledkem je jemný tón, který se chová přesně tak, jak má. Spínač pojmenovaný Effect krabičku jednoduše spíná, ve vypnutém stavu je True-Bypass, což znamená že signál jím prochází zcela nepozměněn. Na krabičce pak lze nastavit parametry Volume, Compression (jak moc výrazně bude Snake Charmer ovlivňovat signál), Attack (náběh tónu), Release (jeho průběh a odeznění) a Hi-End Emphasis, který jemně nastavuje kompresi na vysokých frekvencích. Nachází se zde i přepínač High / Low volící mezi dvěma úrovněmi komprese a LED indikátor redukce gainu.

Vox Snake Charmer Compressor je skvělou volbou pro každého kytaristu, který hledá univerzální a kvalitní kompresor, který má ke všemu ten pravý lampový nádech. Tento pedál prostě nemá konkurenci.


Technické údaje
• kytarový efekt typu Compressor z řady Vox Cooltron
• elektronka: 12AU7
• ovládání: Volume, Compression, Attack, Release, Emphasis
• přepínač High / Low
• spínače: Effect
• True-Bypass
• vstupní a výstupní jack, vstup na adaptér
• napájení: 4x AA baterie (životnost až 16 hodin) / adaptér (není součástí balení)
• rozměry: 1 6.84 x 15.55 x 6.4 cm
• váha: 1,07 kg

Recenze

Napsat recenzi

VOX Cooltron Snake Charmer compressor

VOX Cooltron Snake Charmer compressor

Kytarový podlahový efekt s elektronkou 12AU7 pro kontrolu všech parametrů vstupního signálu.

6 dalších produktů ve stejné kategorii: