Rathbone Double-Top

Rathbone Double-Top

Revoluční technologie pro akustické kytary DOUBLE-TOP od Rathbone

 "Značka Rathbone s potěšením představuje výhody technologie Double-Top. Co přesně jsou modely Double-Top?"

Akustické kytary s technologií „Double-Top“ od Rathbone vám nabízí jedinečný a vzrušující nový zážitek z hraní. Rathbone Double-Tops jsou vybaveny technologicky vyspělou zvukovou deskou vyrobenou ze dvou supertenkých vrstev rezonančního dřeva s mřížkou z uhlíkových vláken mezi nimi.

I když to zdaleka není běžné, použití dvojitých topů bylo nejvíce rozšířené při konstrukci klasických kytar. Vzhledem k tomu, že se primárně spoléhají na přirozený objem a zvukovou projekci, bylo přidání Double-Top ke klasické kytaře pro zvýšení pevnosti a tuhosti ozvučné desky, a tedy větší objem hlasitosti a rezonance, široce vítáno. Použití této technologie na akustické kytaře s ocelovými strunami je však stále poměrně vzácné. Skutečnost, že jejich konstrukce neobsahuje jednu, ale tři vrstvy materiálu rezonanční desky, znamená, že jsou výrazně tužší, zatímco celkově zůstávají o něco tenčí. V tom spočívá kouzlo Rathbone Double-Top!

Vytvořením kytarové desky na optimální úroveň tuhosti je dosaženo pozoruhodného množství tónové rezonance. Rezonanční deska se stává vyváženou, mimořádně citlivou, dynamickou a zvukově objemnou díky větší kontrole nad každým frekvenčním rozsahem a tím, jak spolu vzájemně působí. Nízké frekvence zůstávají pevné, ale nedominují ani nezatemňují středy a výšky, místo toho poskytují prostor pro jednotlivé tóny, aby se mohly rozezvučit s vynikající čistotou.

 

Modely Rathbone Double-Top vám umožní vychutnat si to nejlepší z obou světů s kytarami, které vyzařují tradiční estetiku s výhodou silného tonálního jádra, které rezonuje jako žádné jiné.

 

Podívejte se na Rathbone No.5 Double-Top v akci zde...

Akustické kytary s technologií Double-Top anglické značky Rathbone najdete zde.

Rathbone R5SM akustická kytara

  • Akustická kytara typu dreadnought v lesklém provedení natural s přední deskou z masivního výběrového smrku Sitka s technologií "Double Top", zadní deskou a luby z mahagonu Sapele, mahagonovým krkem, hmatníkem a kobylkou z palisandru.

    Rathbone R2K akustická kytara

  • Akustická polomasivní kytara typu orchestra v lesklém provedení natural vyrobená s technologií Double Top (2 vnější vrstvy dřeva s vnitřní vrstvou z uhlíkových vláken) z koa. Krk je vyroben z mahagonu a přiléhá k němu palisandrový hmatník. Z palisandru je také kobylka. Nultý pražec o šířce 42 mm stejně jako kobylková vložka jsou kostěné.