IK Multimedia iRig Acoustic

Mobilní mikrofon a audio rozhraní pro akustickou kytaru, iOS/Android

Cena s DPH 1 490 Kč
Cena bez DPH 1 231 Kč

Skladem na prodejně

1 Ks

SIKM846

Více informací

IK Multimedia iRig Acoustic

iRig Acoustic je dalším inovativním počinem IK Multimedia. Jedná se o zcela nový patentovaný pickup mikrofon pro akustickou kytaru. Během několika sekund jej nacvaknete na kytaru a jste schopni živě nahrávat na iPhone, iPad, Mac a Android. iRig Acoustic poskytuje profesionální vysoce kvalitní zvuk, jednoduchou instalaci a svobodu nahrávání. A s doprovodnou aplikací AmpliTube Acoustic budete mít na dlani světově první a nejvýkonnější akustické snímání kytary s možností použití kdekoliv a kdykoliv.

Kvalita studiového mikrofonu
Není pravdou, že nejlepší akustické reprodukce kytarového zvuku lze dosáhnout jen umístěním špičkového kondenzátorového studiového mikrofonu v přesné poloze přímo před kytarou. iRig Acoustic, společně s AmpliTube Acoustic, je navržen tak, aby dokonale replikoval ideální umístění mikrofonu a přesně zachytil celý frekvenční rozsah, zvukový charakter, komplexní harmonické spektrum a zvukový podtext akustické kytary. Dosahuje toho pomocí skvěle navrženému pouzdru mikorofnu a nejnovější MEMS (Mikro Elektronicky-Mechanický Systém) technologie, všesměrové charakteristice, umístění mikrofonu v akustickém otvoru kytary, kde je optimální výstup zvuku, velmi detailní a koncentrovaný a také pomocí „kalibračnímu“ procesu, který optimalizuje zvuk kytary, aby zněl stejně jako při snímání vysoce kvalitním studiovým mikrofonem. Tyto technologie společně zachycují „kompletní obraz“ akustické kytary – všechny vibrace a zvukové interakce – na rozdíl od piezoelektrického nebo elektromagnetického snímače, které zachycují právě buď vibrace těla kytary, nebo pouze chvění strun. iRig Acoustic podává čisté a plné podání tónových charakteristik akustické kytary.

MEMS
iRig Acoustic využívám MEMS mikrofon pro dosažení skutečně úžasného akustického zvuku. MEMS (Mikro Elektronicky-Mechanický Systém) je špičkovou technologií mikrofonu – pravděpodobně využíváte tuto technologii, aniž byste o tom věděli, protože mnoho smartphonů používá právě tuto technologii. Tyto mikrofony jsou velmi efektivní a nabízejí vynikající spolehlivost a kvalitu snímání. Poskytují velmi přesnou a plochou frekvenční odezvu, přičemž jsou odolné vůči mechanickým vibracím, které produkují nežádoucí zvuky, a tak poskytují čistý a otevřený zvuk.

Snadná instalace
iRig Acoustic jde velmi snadno nainstalovat (nebo odebrat) na jakoukoliv akustickou kytaru, aniž by bylo potřeba na nástroji cokoliv měnit. Jednoduše jej přicvaknete na okraj akustického otvoru a jste připraveni. Vzhledem k tomu, že jej lze takto jednoduše a rychle připnout a zase odepnout, můžete používat iRig Acoustic na všechny vaše akustiky, a to během stejného vystoupení či nahrávání.

Skutečně mobilní
To, co dělá iRig Acoustic opravdu unikátním, je skutečnost, že přináší zvuk ve studiové kvalitě a zároveň umožňuje hráčům volně se pohybovat po pódiu nebo ve studiu, aniž by vznikala zpětná vazba nebo se měnil charakter zvuku. To je prakticky nemožné při tradičních technikách snímání mikrofonem.

Sluchátka a výstup
iRig Acoustic se připojuje do standardního vstupu na mikrofon/sluchátka pomocí 3,5mm TRRS jacku, takže umožňuje monitoring do stereo výstupu na kabelu. Stačí, když připojíte sluchátka, a můžete poslouchat zvuk kytary. Nebo můžete signál pouštět dále do mixu nebo do aktivních beden.

Provedení
iRig Acoustic je vyroben z měkkého trvanlivého gumového materiálu, takže zabraňuje poškrábání při montáži či demontáži z nástroje. Může být instalován na všechny nástroje s akustickým otvorem – kytaru s ocelovými i nylonovými strunami, ukulele a další.

AmpliTube Acoustic
Irig přichází s novou specifickou verzí aplikace AmpliTube, určenou pro zpracování a záznam zvuku akustické kytary a ukulele.

První věcí, kterou oceníte, je kalibrace a nastavovací proces, který měří a optimalizuje frekvenční odezvu akustického nástroje a poskytuje tak zvukovou přesnost a tonální charakteristiku a podání, jaké byste získali při normálním studiovém snímání špičkovým drahým kondenzátorovým mikrofonem umístěným v tom správném snímacím místě. A to za zlomek ceny.

AmliTube Acoustic také nabízí emulaci populárních akustických zesilovačů – dva polovodičové a jeden lampový), všechny s vlastní sadou vestavěných efektových sekcí – stompbox efekty včetně „Feed Kill“ eliminátorem zpětné vazby, akustický kompresor, grafický EQ, parametrický EQ, emulaci 12 strunné kytary, „Bass Maker“ oktávový pedál a „Bode Modeler“, který převádí zvuk vaší kytary na jiný styl kytary. Potřebujete konkrétní zvuk kytary pro specifickou píseň? Není problém – stačí použít Body Modeler.

AmpliTube Acoustic také přináší vychytávky, které z něj může udělat nejpopulárnější mobilní kytarové a basové tónové studio – 4 stopou smyčku, 8 stopý rekordér/DAW, trénování rychlosti a UltraTuner – nejpřesnější digitální ladičku na světě.

Specifikace:
- Typ mikrofonu: MEMS
- Směrová char.: všesměrový
- Frekvenční rozsah: 15 Hz – 20 kHz (+/- 3 dB)
- Max SPL: 130dB
- Citlivost: -40 dBv (1 kHz, 94 dB SPL)
- Signál/šum: 63 dBA
- Maximální šířka desky: 4mm
- Konektor: 3,5mm TRRS jack
- Sluchátkový výstup: 3,5 mm stereo jack
- Rozměry: 32 x 32 x 19 mm
- Hmotnost: 20g
- Délka kabelu: 200 cm Kompatibilita:
iOS 4.3 nebo novější iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod touch (6. – 3. generace), iPad Pro, iPad mini 4, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad mini 2, iPad 4. generace, iPad mini, iPad 3. generace, iPad 2, iPad.

Android
Mobilní zařízení musí vyhovovat CTIA/AHJ standardu zapojení konektoru (L,R,GND,Mic). V dnešní době používají tento standard všechny populární výrobci Android zařízení - Samsung, LG, Motorola, Google Nexus, HTC, Huawei, Sony, Lenovo, Xiaomi a další.

AmpliTube for Samsung Pro Audio je kompatibilní se zařízeními s podporou Samsung Professional Audio technology, jako např. Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge. Samsung Galaxy S5 a Galaxy Note 3 vyžadují Android 5

Počítače Mac
Většina počítačů z let 2008-2013 je kompatibilních vyjma Mac Pro řady. Jsou problémy s modely 2014 MacBook Pro a MacBook Air, stejně jako s posledními modely 2013 iMac, které nejsou kompatibilní.

Kromě výše uvedených můžete zkontrolovat kompatibilitu s vaším Mac pomocí výběru: About This Mac > More Info > System Report > Audio a zde by měla být jedna z funkcí External Microphone / iPhone headset.

Recenze

Napsat recenzi

IK Multimedia iRig Acoustic

IK Multimedia iRig Acoustic

Mobilní mikrofon a audio rozhraní pro akustickou kytaru, iOS/Android

30 dalších produktů ve stejné kategorii: