HOHNER Big Valley C

Foukací harmonika, 48 kanálků, tremolo, ladění C.

Cena s DPH 690 Kč
Cena bez DPH 570 Kč

Skladem na prodejně

2 Ks

HN135582

Více informací

HOHNER Big Valley C - foukací harmonika

Tremolo foukací harmonika pro začínající hráče.

Foukací harmonika Big Valley je základním modelem řady Tremolo německé značky Hohner. Představuje dobrou volbu pro začínající muzikanty, kteří se chtějí seznámit s tremolo harmonikou. Ty jsou charakteristické rozdělením jednoho otvoru na dvě poloviny, přičemž plátky harmoniky jsou nepatrně (o několik centů) rozladěny. Hráč poté při hře fouká oběma kanálky současně a tím vzniká zvukové chvění (tremolo efekt). Tento typ harmonik je používán především v lidové a folkové muzice, naopak se jistě nehodí pro blues (neumožňuje ohýbání tónu).

Harmonika disponuje korpusem z odolného kompozitního materiálu ABS, kryty z nerezové oceli, osmačtyřiceti mosaznými hlásky, mosaznými plátky s tloušťkou 0,9 mm a rozsahem tří a půl oktávy. Používá Richter ladění.

Tremolo systém - otvor jednoho tónu je horizontálně rozdělen na dvě poloviny. V každé polovině je umístěn shodný hlásek. Jejich vzájemným nepatrným rozladěním je docíleno tremolo efektu - široký barevný tón podobný principu zvuku 12-ti strunné kytary. Každá dvojice hlásků (jeden tón) je od sousední vzdálena jeden stupeň příslušné stupnice. Jedna dvojice hlásků se ozývá na výdech, sousední pak na nádech. Dvojice jsou vždy jednosměrné.

Vlastnosti:

  • ladění: C dur
  • typ: tremolo
  • počet kanálků: 48
  • mosazné hlásky
  • korpus: plast

Recenze

Napsat recenzi

HOHNER Big Valley C

HOHNER Big Valley C

Foukací harmonika, 48 kanálků, tremolo, ladění C.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: